Blog

Een pad creëer je door erop te lopen
 
Misschien is het hier ooit wel mee begonnen…. Ik kreeg deze spreuk van mijn vader toen ik mijn vaste baan opgaf en weer naar school ging. 28 jaar en eindelijk weten wat je wilt. ‘iets met mensen’. Hoe dit uiteindelijk eruit ging zien had ik niet durven dromen.

Voor jezelf beginnen…. jarenlang dacht ik, dit ga ik niet doen. Ook hier was het mijn vader die, omdat hij voor zichzelf was begonnen, altijd aan het werk was. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik wilde van mijn hobby niet mijn werk maken, maar wie hield ik voor de gek? Mooier kan het toch niet? Daarnaast is BuitenGewoonte ook ontstaan uit ontevredenheid. “Laat zien dat het anders kan!” was iets wat ik al jaren riep. “Er zijn toch betere, effectievere en mooiere manieren om mensen verder te helpen?” Maar om in deze tijd voor jezelf te beginnen, de werkloosheid stijgt al jaren. Eén van de opmerkingen die ik terugkreeg als ik mijn twijfels uitte was: “Als je pas start als de markt weer aantrekt en iedereen begint dan voor zichzelf, hoe moeten ze jou dan nog vinden?”

Blijkbaar had ik iemand nodig om de stap te zetten… Op een drukke werkdag gaat mijn telefoon. Iemand die ik kende van een bushcraftcursus: ze was helemaal klaar met haar werk. “Het moet toch anders kunnen?” was haar frustratie. “Ja!” zei ik. “Ik heb er al heel veel over nagedacht en heb wel wat ideeën. Een keer wat afspreken?”

En daar is het begonnen… Carmella was en is de collega die ik nodig had om de stap te maken; zonder haar zijn de bosweken niet mogelijk. Famke is de vrouw die me op de rails zet en houdt. Een jaar later en twee pilots verder was het (weer) zover. Voor de tweede keer ging ik mijn werkgever vertellen dat ik mijn vaste baan opgaf om mijn dromen waar te maken.

Niets kalmeert zó als een genomen besluit…. Dit valt niet uit te leggen, alleen maar te ervaren. Pas na het besluit openden zich vele andere deuren. Nu bestaat BuitenGewoonte 2 jaar. We geven inmiddels om de maand een bosweek. 60 à 70% van de deelnemers uit de bosweek mag ik verder helpen in hun weg richting zelfstandigheid. Ondertussen coach en train ik een 30-tal klanten om ze richting te geven aan hun toekomst.

Een pad creëer je door erop te lopen. BuitenGewoonte heeft een uniek concept. Het is onze missie om mensen te laten zien dat het anders kan! Er liggen een aantal mooie ideeën te wachten welke we de komende maanden verder gaan ontwikkelen. Ons avontuur is nog lang niet voorbij!

Aljo Bril
Terug naar overzicht

Samen­werkings­partners

Autlook Autlook Brandom, markteting | branding | reclame Extra survival De Ruyters Hoeve Staatsbosbeheer  Yudabo Levenscoach BuitenZin